Weer terug naar Ommie!!!

Discussie in 'Wie ik ben...' gestart door Orry, 12 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Orry

    Orry Nieuw

    Goedendag mensen,

    Na een jaar een bmw 320 te hebben gereden vandaag toch weer een omega gekocht! (een b2 caravan X3.0XE )

    Dit in verband met gezinsuitbreiding.
    Wij hebben namenlijk een zoon gekregen.

    Effe een paar foto,s: LUKT NIET :'( :'( :'( :'( :'( hoe werkt dat ook alweer???

    maar ook een paar problems jammer genoeg.

    * rechter xenon brand constant (kan niet uit) en links doet niks iemand her ervaring mee?
    * middendemper is lek linkerzijde ( oplappen of vervangen?)
    * voor de rest zijn er wat kleine dingetjes zoals lampjes en een stuurkogel. (maar dat lukt mij wel denk ik)

    zodra ik een afbeelding kan uploaden gooi k die erbij

    alvast bedankt,

    Orry
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  2. Bosshawg

    Bosshawg Nieuw Donateur 2016

    Welkom! weer heel veel fijne km's gewenst!
    Groet, Robbert
     
  3. Welkom Orry,

    Waarschijnlijk heb je een dagrijlicht relais er in zitten

    Als het goed is zit er een zekering in f8, als dat zo is dan zou je deze eruit kunnen halen, dan kan je de lampen met de schakelaar aan doen.........

    Hoogstwaarschijnlijk werken dan ook allebei de lampen

    Grt. Hans
     
  4. Illuminat0r

    Illuminat0r Nieuw Donateur 2016

    Goede tip, had ik nog niet bij stilgestaan, maar dan gaat de linker nog steeds niet spontaan werken.
    Als er DTRL inzit, moeten ze beiden aangaan bij contact op. Brand de linker niet, dan is die eenvoudig stuk (lamp en/of ballast)
    Met DTRL zouden ze ook moeten doven als je de schakelaar op standlicht zet (DACHT IK)

    best even testen.

    FYI het DTRL relais zit achter het rechter kickpanel verborgen (ergens ongeveer)

    Stijn
     
  5. De xenonlampen gaan pas aan als er oliedruk is als er een DTLR inzit

    Ik had dat bij mij vorige omega ook

    Het kan dan dat de stroom / voltage inzakt naar het starten van de motor

    Dan heb je net niet genoeg over voor het opstarten van een xenon

    Bij mij was dat altijd aan de pasagiers kant, haalde ik de zekering eruit en zet ik de lampen aan met de schakelaar dan branden ze beide, geen probleem

    Grt. Hans
     
  6. Joep

    Joep Nieuw Donateur 2016

    Welkom op het OOP! :)
     
  7. rtvankampen

    rtvankampen Nieuw Donateur 2016

    Zo genoeg reacties weer, je kan aan de slag. Mooie Omi, mooie kleur en mooie gril. Suc6 ermee.

    Gr Rob vK
     
  8. richard66

    richard66 Nieuw

    Welkom weer op het Forum

    Zo weer een omi en gelijk weer aan het werk d:)b

    Ze ziet er goed uit , mooie kleur :9~

    Gr Richard. :b
     
  9. IJsblok

    IJsblok Nieuw Donateur 2016

    Welkom terug ;).

    Gr. Paul
     
  10. Orry

    Orry Nieuw

    zo dat zijn een berg reacties :p


    inmiddels achter het licht gekomen wat het was:

    linkerkoplamp was xenon lampje door de midden dus dan doet hij het niet :)
    ook is inderdaad de wagen voorzien van dagrijlichtmodule. (dtlr)
    ik had de koplampen er toch af dus gelijk nog even groot licht ook xenon gemaakt (flinke bundel bij elkaar)


    Nu alleen nog een hulpstuurarm ( pitmanarm? ) vervangen en dan zijn we goed voor een apk'tje
    iemand hier ervaring mee??
     
  11. tonboy

    tonboy Nieuw Donateur 2016

    Ja, heb ik uiteindelijk laten doen. Ding zat zo verrekte vast dat alleen verhitten hielp, op een brug gezet daarvoor.
     
  12. Vega

    Vega Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

    Welkom op het OOP.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina