Opel Omega 78NLGH Molenschot niet gekocht

Discussie in 'Vragen' gestart door oedo, 4 jan 2016.

 1. oedo

  oedo Nieuw

  Hé, dat is ook sterk! Dat overzicht had ik vanochtend ook nog op mijn scherm. Daar had ik voor de grap de Vectra 1.8 ook nog tussenin staan, maar ik vraag me af of dat wel een optie is. Het verbruik is nagenoeg gelijk aan de 2.2 maar je mist 15 PK en maar liefst 45 Nm.
   
 2. Ralph

  Ralph Nieuw Donateur 2016

  voor een paar kleine dingen schrijven we de hele omega af _O- en wij wisselen motoren om hem niet af te schrijven. :g beetje jammer. 7(8)7
   
 3. warhamstr

  warhamstr Nieuw

  Die 1.8's zijn zuinig en nix te min voor een Vectra, maken alleen rond 120km/u een rotherrie. Hier gaat ie vaak genoeg op pad met kar of caravan en dan kom je nix te kort. Een Omega 2.2 is dan beduidend meer 'onder gemotoriseerd'.
   
 4. lowflyer

  lowflyer Nieuw

  Ik heb zelf ook 2 vectra c stations gehad. Weliswaar beide 1.9 cdti,
  Qua rijden en comfort vind ik niet dat deze moet onderdoen voor een omega, qua ruimte denk ik dat de beenruimte achter groter is dan bij de omega. Echter over de motor van een benzine kan ik weinig zeggen. Die diesels ;w niks waard maarja dat heb je als je Italiaanse zooi onder de kap steekt. En als je wat vlotter wilt zijn heb je toch ook de 2.8 nog d:)b
   
 5. Berry

  Berry Nieuw

  Vectra's astra's enz rijden toch veel moderner dan zo'n prehistorische omega ....vind een omi b2 een mooi model om tezien maar om daar dagelijks in terijden. ... 7(8)7
   
 6. warhamstr

  warhamstr Nieuw

  Jij slaat toch alles plat :( En op het moment heb je meer aan een setje Noren. :D
   
 7. Berry

  Berry Nieuw

  Is inderdaad spekglad hier ...en voor degene die het willen weten ...was van de week bij de rdw en toen zag ik dat ik 71 omi's op naam heb gehad vorig jaar,vroeg of ik een foto mocht maken van de lijst maar helaas mocht dat niet, heb toch enkele omi's weten te redden van een carrière als Banger.
   
 8. oedo

  oedo Nieuw

  En zo zie je maar weer, zoveel zielen, zoveel meningen. Prehistorische Omega, haahaha....

  @ Ralph, het is absoluut edit: NIET (woordje vergeten vanmiddag 8)7 ) dat ik mijn karretje af wil schrijven, zo heb ik in dit topic ook de vraag gesteld of er iemand is die 'm zou willen fixen. ik ben echt aan het ding verknocht, geen zorgen. Maar de verschillende opties afwegen is toch ook niet stom lijkt me.

  Mooi om te lezen trouwens dat de cijfertjes op de Autoweek site niet alles zeggen, de ervaringen (binnenruimte Vectra t.o.v. Omega, Vectra 1.8 komt niets te kort) uit eerste hand zeggen veel meer. 't Is een mooi iets, zo'n forum!
   
 9. IJsblok

  IJsblok Nieuw Donateur 2016

  Hoi Oedo,

  Ik zat dit draadje even te lezen en ik denk dat je huidige Omega nog best gered kan worden.
  Ik dacht in het verleden ook goed te doen door een andere omega aan te schaffen omdat m'n huidige wat dingetjes ging mankeren. Toen heb ik een zeer mooie 2.6 met irmscher uitrusting aangeschaft, nou..... Dat heb ik geweten....Daar heb ik werkelijk alles aan vervangen tot er een ander blok in moest, toen heb ik mede door aandringen van mijn gezin daar een punt achter gezet en de Omega weg gedaan. Die is nu in goede handen bij Richard.
  Als ik jou was zou ik inderdaad even bij Ralph, Ton of Berry langs gaan en hen even een inspectie laten uitvoeren.

  Ruim €5000 voor een Omega is inderdaad erg veel, van dat geld kun je je huidige wagen flink aanpakken weet ik uit ervaring.

  Suc6 ;)

  Gr. Paul
   
 10. oedo

  oedo Nieuw

  Hoi Ijsblok,

  Bedankt voor je waardevolle bijdrage. Zo kan het inderdaad ook lopen. Zoals eerder gezegd: nu weet je wat je hebt, als je wat anders koopt kan er van alles en nog wat mee aan de hand zijn. Maar afgezien van de achterlijke vraagprijs daar in Molenschot, mede naar aanleiding van wat Dennis zei, hij had 'm bijna gekocht, geloof ik best dat daarmee niet direct hetzelfde zal gebeuren. En het leuke daaraan is dat er nog garantie op wordt gegeven. Zou ik 'm nu kopen en eind februari naar zuid Duitsland rijden voor het ski-avontuur dan zou ik een serieuze indruk hebben van wat er zoal aan zou mankeren.
  Wat me aan de auto overigens niet aan staat, en dat is heel gek want een lage kilometerstand is in principe toch leuk, is dat er in zo'n 15 jaar maar krap 90.000 km mee gereden is. Veel korte ritjes wellicht? Dat juist sloopt hier onze Corsa die alleen maar in de stad loopt.
  Het is in elk geval geen 'hoer' geweest, hij heeft 2 particuliere eigenaren gehad en staat al bijna een jaar in Molenschot stof te happen. Zie www.zomoto.nl, tabbladje historie. Word ik wel blij van.

  Hoe dan ook, mocht ik toch besluiten die auto te kopen, zijn er mensen die geïnteresseerd zijn in mijn ouwe baasje? bouwjaar 2001, bijna 180K op de teller. Qua carrosserie niet bepaald meer in nieuwstaat maar zeker niet heel slecht, technisch loopt hij heel mooi en voor zo'n achterhaald fenomeen best zuinig als je er normaal mee rijdt.

  En dan nog een keertje de vraag: zijn er mensen die er tijd voor en zin in hebben om mijn huidige auto eventueel aan te pakken?

  Groeten aan alle Omega-lovers,

  Oedo
   
 11. tonboy

  tonboy Nieuw Donateur 2016

  Ben a.s. zaterdag na 12 uur bij Berry, kom even buurten zou ik zeggen....
   
 12. Of laten repareren of even geduld hebben tot Berry weer wat moois tegenkomt
   
 13. Hmm, wil ook wel ff kennismaken met jou
   
 14. IJsblok

  IJsblok Nieuw Donateur 2016

  Dat is inderdaad wel erg fijn, heeft mij een hoop ellende bespaard bij m'n 308 die ik nu heb, daar moest een nieuwe motor in....

  Het is inderdaad een mooie Omega, die blauwe 3.0 ziet er ook zeer netjes uit, helaas weten ze dat maar al te goed bij die dealer.

  Gr. Paul
   
 15. lowflyer

  lowflyer Nieuw

  Berry zal nog wel wat moois hebben staan misschien binnenkort weer meer _O-

  Eens zijn verbouwing klaar is heeft ie weer meer plaats d:)b
   
 16. oedo

  oedo Nieuw

  Goedemorgen allemaal,

  Lijkt mij ook leuk om eens kennis te maken met jullie Omega-lovers. Maar of morgen gaat lukken weet ik niet. Ik dacht toch misschien maar eens even naar Molenschot te karren, heb ik de auto zelf ook een keer gezien en dan kan ik gelijk controleren of er toch misschien her en der goud in is verwerkt. Want dat moet haast wel bij deze prijs toch? _O-

  Klopt trouwens, die 3.0 is ook erg netjes. Maar ja, dat is een sedan en daarin heb ik gewoon niet voldoen ruimte. Best jammer eigenlijk.

  Ben ook wel erg benieuwd naar wat Berry zoal heeft staan, sinds deze thread loopt ben ik er wel van overtuigd geraakt dat er zoveel know-how is dat je dan wel weet wat je hebt.
   
 17. warhamstr

  warhamstr Nieuw

  Wat is er met deze thread dat die zo storm loop? Hebben we daar geen slow chat voor ofzo?
   
 18. Joep

  Joep Nieuw Donateur 2016

  Vandaag wezen kijken naar de sedan, de station stond er niet die staat er morgen pas weer.

  Voor een prijs van 5950 euro is de 3.0 sedan teleurstellend. Veel krassen op met name de spiegelkappen, blanke lak die loslaat op een aantal plekken, stiknaadjes die loslaten bij het stuur, Schroefgaatje in de A stijl, een vies koelvloeistofvaatje en een kleurenscherm dat met licht uit ook donker blijft. (normaal bij licht aan gaat je scherm over op een zwarte achtergrond ipv de wittige) Ook de distributieriem zit eraan te komen. Het is na 60.000 km of 4 jaar. Volgens de stikker zou deze dus dit jaar vervangen moeten worden. Verder geen roest kunnen ontdekken. Op het interieur is niks aan te merken behalve bovenstaande. Rest is echt heel mooi. Helaas wel alles enorm ingevet om het te laten glimmen.

  Hier de foto's van de diverse plekken.
  Blanke lak die los laat:
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Het is een prachtige wagen met weinig kilometers, met de nodige gebruikerssporen. Dit is niet gek want de auto is en blijft 15+ jaar oud.
  Zou ik er dan die prijs voor vragen? Nee.

  Het hoe en waarom van het kleurenscherm durf ik niet te zeggen. Als mijn licht uit staat schakeld ie over naar donkere achtergrond als ik het licht aanzet. Bij deze Omega is het beide zwart. Ik heb dit met de instellingen aan willen passen maar alleen het contrast is aan te passen.
   
 19. oedo

  oedo Nieuw

  Mooi verslag Joep! Die lak valt nogal tegen zeg. Dat mag toch niet bij zo'n prijs?

  En de station dan, heb je die ook nog bekeken?
   
 20. Joep

  Joep Nieuw Donateur 2016

  Die stond er niet. Die staat er morgen.
   

Deel Deze Pagina