Omega B2 2.5 V6 Executive

Discussie in 'Dennis zijn Omega-B2' gestart door Omega-B2, 22 jun 2010.

 1. Omega-B2

  Omega-B2 Nieuw

  Er missen hier wat update's ,maar zojuist is er een behoorlijke update gekomen die (gedeeltelijk) de vorige updates weer teniet doet....

  Ik heb nl. een ongeluk gehad met de Omega. Eerste ongeluk wat ik heb in bijna 4 jaar tijd. En dan nog niet eens met een andere weggebruiker. Anyway, de rechtervoorkant heeft een klap meegekregen. Onderlip,voorbumper,strip onder de koplampen,mistlamp rv. , plastic binnenstukken bumper,plastic binnenscherm r.v. ; allemaal is het kapot. En dan heb ik het over ECHT kapot, het hangt allemaal op de grond of is afgebroken.

  Ik zal straks wel even e.e.a. updaten, en verder uitleggen, maar voor nu even de vraag of iemand een B2 voorbumper(gewoon de "normale") te koop heeft/weet. Zelfde geld voor de mistlamp rechtsvoor en de onderlip. Dit is vooralsnog enkel de nu zichtbare schade, in het donker. Morgen zal zich een hoop voor de rest uitwijzen, bij daglicht, en volgende week op de brug zal zich gaan uitwijzen wat er onderhuids nog gebeurd is. Ik ben bang dat onderhuids ook nog e.e.a. verwrongen is, inclusief de wielophanging rechtsvoor, misschien wel inclusief het wiel.


  Afhankelijk van de reparatiekosten, zal ik ook een keuze moeten maken. Voorbumper heb ik nu zowieso erg snel nodig, zodat ik er tenminste normaal de weg mee op kan. En we spreken hier (helaas) niet over een paar 100-en euro's schade, maar ettelijke malen meer..... :F
   
 2. IJsblok

  IJsblok Nieuw Donateur 2016

  Mooi klote zeg! Dit weer is ook niet normaal, maakte vanmiddag ook een schuiver, niks aan de hand gelukkig. Maar dit is erger.

  suc6
   
 3. B-Buster

  B-Buster Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Toen ik vanmiddag zelf al wat aan het glibberen was over de weg zat ik al te hopen dat verder iedereen het heel zou houden. Helaas dus niet gelukt.. :'(

  Sterkte met de schade Dennis. Heb je er lichamelijk niets aan overgehouden?

  Mocht ik onderdelen tegenkomen ben je de eerste die het weet.

  Ondertussen duim ik voor je dat er niets krom is. Plaatschade is klote, maar te verhelpen.
   
 4. OmegaUser

  OmegaUser Nieuw Donateur 2016

  Ho Dennis, wat is dit? Het weer is ook niet normaal vandaag. Ik hoop echt voor je dat de schade meevalt en dat je er bent met de onderdelen die je hierboven hebt omschreven (en dat is ook al niet mis).

  In ieder geval sterkte ermee.

  Groet,

  Walter
   
 5. Administrator

  Administrator Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Het weer is [acro=InDerDaad]idd[/acro] glibberen... ben net terug van de schoonlui. Op de N- en B-wegen is het echt goed oppassen.
  Onderweg continu met de winterstand, op de versnellingsbak, gereden en regelmatig de TC zien aangaan.

  Zwaar K* dat je schade hebt gereden, Dennis.
  Ik hoop van ganse harte dat het meevalt.
  Mijn vorige bumpert heb ik al verkocht. Anders kon je die overnemen...
  Succes [acro=In ieder Geval]iig[/acro].
   
 6. Andrew

  Andrew Nieuw Donateur 2016

  Nou Dennis, dat is wel heel erg zuur, zeker voor zo'n prachtexemplaar. Ik had het een jaar geleden ook, wat minder heftig als wat ik nu bij jou lees, maar kon toen niet simpel een andere voorbumper vinden. Nu ik jouw schadeverhaal las, herinnerde ik me dat ik recent ergens in Nederland een voorbumper te koop zag staan (ik dacht nog, die had er een jaar geleden moeten staan). Even gezocht voor je, hij staat in Almere (is geloof ik niet helemaal jouw hoek van het land).

  <a class="postlink" href="http://link.marktplaats.nl/396347077" onclick="window.open(this.href);return false;">http://link.marktplaats.nl/396347077</a>

  Succes met de afwikkeling hiervan. Ik lees gelukkig niks over gewonden, hoop dus maar dat het alleen materiele schade is.

  Andrew
   
 7. Niels

  Niels Nieuw

  Zo, dat is wel balen zeg!

  Heel veel sterkte, en ik hoop dat het allemaal weer snel goed komt!


  Groeten,

  Niels
   
 8. Sjors-V6

  Sjors-V6 Nieuw

  Oh donders man !! vreselijk ;(


  Ik denk dat mij mij maar bij de anderen moet aansluiten, succes veel sterkte, en mocht ik onderdelen vinden dan laat ik het je weten !

  Groeten,

  Sjors
   
 9. Vega

  Vega Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Zeker mooi balen zeg Dennis.
  Hou ons op de hoogte met de ontwikkelingen.

  Het wordt tijd dat ze Nederland gaan overkappen.
   
 10. B-Buster

  B-Buster Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Hoe zag het er bij daglicht uit, Dennis?
   
 11. Omega-B2

  Omega-B2 Nieuw

  Even een kleine foto bij het verhaal. Lijkt hierop al een stuk minder erg dan het is/was, omdat de bumper provisorisch terug in de rail was gelegd, zodat ik naar huis kon rijden.

  [​IMG]

  Alle reeds genoemde/ voor de hand liggende onderdelen zijn kapot, een kabelboom is beschadigd(klem komen te zitten), en ik twijfel nog over het spatbord. De koplamp lijkt rv een paar milimeter meer uit te steken, voor het spatbord, dan linksvoor. Ophanging is visueel zo snel niks aan te zien, maar dat zal zich uitwijzen als ik hem morgen of overmorgen in de pauze even op de brug zet.


  Momenteel is de bumper onder de strip(die onder de koplamp zit), vastgezet met een paar zelftappers in de reeds bestaande en afgebroken beugel. Dat houdt de bumper genoeg vast om hem de komende tijd op de auto te houden, zelfs met hoge snelheden(tested at 180 km/h _O- ). Daarnaast is de onderlip van Irmscher eventjes met een paar ti-wraps vastgemaakt aan het sleepoog. Als die op een hoge drempel schampt, trekt hij waarschijnlijk mijn hele bumper uit elkaar, en dan heb ik ècht wat aan de hand. De hele constructie zit nu "gewoon vast", en ik durf er best zo een aantal 1000 km mee te rijden. Mooi is anders, maar voorlopig moet het maar zo. Morgen meteen eens wat prijzen laten nakijken op mijn werk.
  Nu maar zorgen dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt, en dit "foutje" zo snel mogelijk achter me gelaten kan worden.... |:(

  Hoe snel e.e.a. gaat is natuurlijk wel afhankelijk van de verkrijgbaarheid van onderdelen, en uiteraard de prijzen. Want die bumper en lip zijn niet al te mals in prijs... Het moge voor zich spreken dat we hier ook spreken over een schade van een kleine 2000 euro, via het normale circuit. De bumper/lip en spuitkosten nemen daarbij een groot deel voor hun rekening. Ik hoop dat ik die prijs toch behoorlijk kan drukken, aangezien ik toch een paar kleine voordeeltjes heb; werkend bij een VOD. Het is overigens ook duidelijk dat dit kleine "foutje" geen aanleiding is om de auto weg te doen. Uiteraard is het een stevige extra uitgave, maar het plezier wat ik momenteel heb aan die auto; weegt in dit geval veel zwaarder. Het is nog làng geen tijd voor een vervanger.... *O*'


  Enige èchte hopen is nu dat de wielophanging geen serieuze klap gekregen heeft. Dat is het enige wat nu nog echt roet in het eten kan gooien....
   
 12. B-Buster

  B-Buster Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Je spatbord is wat naar binnen gevouwen, dat kan ik zo op deze foto al duidelijk zien. Wellicht ook iets naar achteren gedrukt, waardoor de rand boven je wiel wat verder uitsteekt. Die vind ik namelijk erg ver naar buiten staan.

  Is je lip echt stuk/gebarsten?
   
 13. Omega-B2

  Omega-B2 Nieuw


  De lip is compleet gescheurt/gebarsten. Aan de onderkant is het helemaal verleden tijd.

  Omcirkel eens in de foto waar jij vindt dat het spabord naar binnen is gevouwen? Want daar ben ik dus nog steeds niet over uit. Probleem is nl. dat het spatbord niks van beschadigingen heeft, en ook nergens op een punt gepakt is waardoor hij naar binnen zou kunnen vouwen. Ik weet dat de bumper aan de bovenkant r.v. altijd iets slecht gespoten leek(meteen die bovenste rand, die tussen die steun en de koplamp invalt, leek minimalistisch een "sinaasappelhuid" te hebben), dus wellicht dat hetgeen met het spatbord wel klopt , maar al "ouder" is?
   
 14. B-Buster

  B-Buster Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  [​IMG]

  Ik denk dat hij op het punt onder de koplamp (rode circel) wat naar binnen is gevouwen, en dat de bumper op de bevestiging de rest van de onderkant wat naar binnen heeft gevouwen. Mij lijkt het alsof hij daarbij ook iets omhoog gedrukt heeft, waardoor de bolling van de wielkast wat groter is geworden. Of wellicht heeft je voorwiel dat gedaan, je wielkast was van binnen ook stuk zei je..
   
 15. ronny

  ronny Nieuw Donateur 2016

  Jeetje waar heb je tegenaan gezeten?
  Het lijkt ook over de motorkap geschoven.
  Als het scherm iets is gedeukt is dat zo terug te zetten. Ook de onderlip is volgens mij prima te redden voor zover ik dat kan zien. Als hij gescheurd is kan dat dmv kunstoflijmen gemaakt en gespoten worden.

  Tja ik zou ovebodige spullen eraf halen en de betere schade specialist er naar laten kijken. Zo op het eerste gezicht is er denk ik nog vest wat te redden.
   
 16. Administrator

  Administrator Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Ik ben het met Jacco en Roland eens.
  Spatbord lijkt, ter hoogte van het randje onder je koplamp, tot je wielkast, naar binnen te lopen.
  Daardoor wellicht de wielkastrand weer naar buiten gedrukt... Lijkt erop alsof je zijwaards-ig ergens tegenaan bent gekomen :?

  En wat Roland zegt: ik denk dat de lip nog wel te redden is.
  De bumper moet je, denk ik, helaas wel vervangen. Maar dat had je zelf ook al door...
  Kan ook wel gerepareerd worden, maar zal je altijd door je hoofd spoken.
  Dat was bij mij ook gebeurd en was voor mij ook de reden om mijn voorbumper te vervangen.

  Controleer ook even de ophangpunten van je koplamp RV.
  Die dingen gaan ook snel stuk. Zeker bij die kou. Kunststof houdt niet zo van kou :p
   
 17. Omega-B2

  Omega-B2 Nieuw

  Vandaag op de brug gehad, met schadehersteller erbij. Spatbord is inderdaad ietjes naar binnen gekomen, echt milimeter werk. De beugel waar die aan vast zit, is ietjes naar binnen geknikt door de klap. Dat is allemaal te herstellen zonder enige moeite. Spatbord is in de "bolling" niet naar buiten gekomen.

  Wielophanging heeft niks. Band(en) heeft/hebben niks, fuseekogels/stuurkogels hebben niks. Viel me alleen op dat de draagarm rubbers aan beide zijden ietjes "na" beginnen te laten. Een 'heads-up' dus, dat ik dat de komende maanden eventjes moet vervangen. Waarschijnlijk is het zelfs over een dik half jaar bij de APK nog geen probleem, maar ik ben (zoals bekend _O- )een beetje pietje precies in die dingen. Meteen vervangen, zodra het bekend is! Uiteraard nu eventjes eerst de schade in orde maken, maar daarna is het 1 van de eerste dingen die gaan gebeuren.

  Ik ga hardop geen cijfers lopen roepen ,maar ik ben toch wel behoorlijk blij met de kortingen op de benodigde onderdelen. Daardoor kom ik toch nog in enigzins acceptabele cijfers uit. De bumper rechtsvoor had zowieso ooit eens een schaafplekje gehad, wat eigenlijk niet geheel naar mijn smaak was bijgewerkt(iets van de vorige eigenaars), dus het is wel een pluspuntje dat dat nu wel goed gaat komen, en er een nieuwe, versgespoten voorbumper op gaat komen. Uiteraard is het een flinke extra kostenpost, maar goed; so be it. De auto gaat hiervoor i.i.g. gegarandeerd niet weg! :)


  Voorlip wordt wel een probleem, en ik wil dan ook iedereen vragen eventjes zijn/haar ogen open te houden. Die lip moet en zal gewoon weer terug op die auto komen, moet alleen zorgen dat ik ze eventjes ergens uithaal.
  De oude is overigens niet meer(fatsoenlijk) te repareren. Uiteraard is ALLES te repareren, maar het werd me ten zeerste afgeraden, en als ik zie in welke staat ze is; met de scheuren en stukken eruit, kan ik dat wel begrijpen.
   
 18. Administrator

  Administrator Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Tja, eBay heeft ze af-en-toe nog. Ook tegen de hoofdprijs. Het wordt schaars... dus de vraagprijs ook... doe je niets aan :N

  Gelukkig valt de schade nog mee. Nooit leuk natuurlijk; nu ook niet. Maar goed te horen dat er 'onderhuids' niks kapot is.
  Hopelijk is het allemaal snel geregeld.
   
 19. B-Buster

  B-Buster Administrator Medewerker Eigenaar van de toko

  Voor die lip Ebay inderdaad, en wat Ruud al zegt tegen de hoofdprijs. Kan je via je werk er niet nog een bij Irmscher laten bestellen?

  Verder mooi dat de ophanging e.d. nog intact zijn. Succes met het herstelproject. :)
   
 20. OmegaUser

  OmegaUser Nieuw Donateur 2016

  Ha Dennis,

  Zo te lezen valt het gelukkig nog wat mee. Je hebt de komende tijd weer wat te doen ;) .

  Groet,

  Walter
   

Deel Deze Pagina